ساندویچ پانل سازهای متشکل از چند لایه است که جایگزین مناسبی برای مصالح سنتی (آجری و سیمانی) به شمار میرود، میتوان با اطمینان کامل از آنها استفاده کرد، چرا که مزایای بسیاری از جمله سبک بودن، تحویل و نصب بسیار سریع و آسان، قیمت مناسب و مقرون به صرفهای دارند.
لایههای ساندویچ پانل هر کدام خاصیت فیزیکی و مکانیکی دارند و مختص به مکانی با کاربرد خاص هستند. ساندویچ پانلها در دو نوع ساندویچ پانل دیواری و ساندویچ پانل سقفی مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین این مصالح از سه لایه تشکیل شدهاند و به دو ورق فولادی و یک هستهی میانی به عنوان عایق تقسیم میشوند.
معایب و مشکلات مرتبط با استفاده از ساندویچ پانل ها
ساندویچ پانلها از دیدگاه ساختاری، پوششی و عایق حرارتی در صنعت ساختمانی استفاده میشود. با وجود این که استفاده از ساندویچ پانل، هزینه و زمان ساخت را کاهش میدهد و قابلیت تحمل بار وزنی بالا را دارد، اما برخی مشکلات و معایب نیز دارد. استفاده از ساندویچ پانل باعث کاهش انعطاف پذیری سازه میشود و به دلیل وجود خطر آتش سوزی شدید، ایمنی سازه را کاهش میدهد. علاوه بر این، این پانلها از جنس فلزی یا پلیاستایرن هستند که در برابر نور خورشید، رطوبت و گرما بسیار حساس هستند و ممکن است در صورت عدم نگهداری و نظافت مناسب، ظاهر آنها زشت شود و زیبایی سازه را تحت تاثیر قرار دهد. با این حال، با مراعات نکات فنی و استفاده از ساندویچ پانل با کیفیت، میتوان از برخی از این مشکلات جلوگیری کرد و از مزایای آن بهره مند شد.
استفاده از ساندویچ پانل ها در ساخت سوله های صنعتی
با وجود این که قدیمی ترین روش ساخت سوله های صنعتی استفاده از فلزات سبک بود، اما این روش نسبت به ساندویچ پانل ها دارای محدودیت هایی مانند وزن بالا و عدم عایق بندی صحیح می باشد. با استفاده از ساندویچ پانل ها، سوله های صنعتی می توانند به راحتی و با کمترین زمان و هزینه ساخته شوند.ساندویچ پانل ها به دلیل وزن سبک خود، باعث کاهش هزینه های حمل و نقل و نیز افزایش سرعت اجرای پروژه می شوند. به علاوه، ساندویچ پانل ها دارای زیبایی و استحکام بالایی هستند و با توجه به اینکه قابلیت انعطاف پذیری در طراحی و دکوراسیون داخلی سوله های صنعتی را دارند، می توانند به راحتی با سلیقه های مختلفی در جهت ظاهر و نمای خارجی هماهنگ شوند. در کل، استفاده از ساندویچ پانل ها در ساخت سوله های صنعتی، یک روش کارآمد و با ارزش افزوده بالا می باشد.
انواع ساندویچ پانل از نظر کاربرد
ساندویچ پانل دیواری نوعی مصالح پیش ساخته است که از آن برای پوشاندن دیوار سازههایی مانند سوله، کارخانه یا سردخانه استفاده میشود. این پانل نسبت به پانلهایی که برای قسمت سقف به کار میرود دارای فراز و نشیب کمتری بوده و برای قسمت میانی آنها از فومهایی مانند پلی اورتان، پلی استایرن و فوم xps استفاده میشود.
ضخامت این نوع پانلها با توجه به نوع کاربری آن تعیین میشود به عنوان مثال: برای ساخت دیوار سردخانهها عمدتا پانلهایی با ضخامت ۱۰ سانتیمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
ساندویچ پانل سقفی برای ساخت و اجرای سقف سازههای مختلف کاربرد گستردهای دارد. این نوع ساندویچ پانل به دلیل برخورداری از گامهایی بلند مانع از ورود آب به داخل سازه میشود، که این طراحی به دلیل مقابله با برف یا باران است. لایههای بیرونی این نوع پانلها از جنس آلوزینک، گالوانیزه و آلومینیوم و لایههای درونی پانلها از جنس فوم پلی اورتان، پشم سنگ و پلی استایرن هستند.
انواع ساندویچ پانل به لحاظ ساختار
پلی یورتان
این نوع ساندویچ پانلها از فوم پلی یورتان که یکی از با کیفیت ترین فومهای موجود است ساخته شده و به خاطر کیفیت بالایی که دارند نسبت به سایر ساندویچ پانلها کاربرد گستردهتری در صنعت ساخت و ساز پیدا کردهاند. در ساخت این نوع ساندویچ پانل فوم پلی یورتان بین لایه میانی پانل تزریق میشود که این امر مقاومت و استحکام سازههای پیش ساخته را افزایش میدهد.
اکس پی اس (xps)
این نوع ساندویچ پانل که برای ساخت آن از فوم اکس پی اس بهره گرفته میشود، یکی از ساندویچ پانلهای مقاوم است که اگرچه نمیتواند از نظر کیفی با ساندویچ پانلهای پلی یورتان رقابت نماید، اما عایق خوبی در مقابل رطوبت، حرارت و صوت شناخته شده است و توانسته مقاومت خوبی از خود در سازههای پیش ساخته نشان دهد.
ویژگیها:
- مقرون به صرفه بودن، عمر بالا
- تحمل قابل توجه فشار بار
- چسبندگی فوم به ورق
- مقاومت شیمیایی
- وزن سبک
- عایق دربرابر صدا
- مقاوم در برابر آتش
- عایق در برابر رطوبت
- عایق در برابر سرما و گرما
برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان CSADR در ارتباط باشید.
شما هم میتوانید در مورد این کالا نظر بدهید.
برای ثبت نظر، از طریق دکمه زیر اقدام نمایید. اگر این محصول را قبلا از نگارشاپ خریده باشید، نظر شما به عنوان مالک محصول ثبت خواهد شد.
افزودن دیدگاه جدیدهیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.